top of page

Realiser millionverdier ved salg av boligtomter i mindre kommuner


Boligbygging viktig for vekst Anabasis AS ble etablert med bakgrunn i at norske kommuner utenfor de tradisjonelle pressområdene som Oslo, Trondheim, Bergen, etc. hadde et stort utvalg av boligtomter få eller ingen visste om.

Stadig flere kommuner velger nå itillegg til å informere om tomtemuligheter via egne hjemmesider en mer aktiv presentasjon av de samme tomtene på finn.no – Norges definitivt største og viktigste markedsplass for presentasjon av eiendom.

Skeptisk Rådmann Åfjord kommune, en av våre første kommunekunder presenterte i 2013 kommunale boligtomter via reguleringskart i PDF-format med enkle tekstbeskrivelser for nedlastning fra egne hjemmesider. Daværende Rådmann var skeptisk iforhold til om en kvalitetspresentasjon av boligtomter på finn.no ville ha betydning for salg og investeringer lokalt.

Vi fikk etterhvert uansett i samarbeid med Åfjord Utvikling til en avtale med Rådmannen og kommunen hvor to tomteområder i Åfjord ble presentert på finn.no

Tilnærmet null interesse I lang tid etter publisering av finn.no-presentasjoner av to sentrumsnære tomteområder (Prestgårdshaugen og Nessabrekka) var det tilnærmet ingen spørsmål fra interessenter om tomtene i Åfjord.

Vi lanserte ideen om å legge til rette for prosjektering av boliger på utvalgte tomter for kommuneledelsen for å øke eksponering av boligtomtene og presentere nøkkelferdige boliger som et alternativ til tomtekjøp. Kommuneledelsen avslo i første omgang forslaget om prosjektering av boliger.

Ny kommuneledelse Åfjord kommune skiftet etterhvert ledelse hvor vi pånytt foreslo å legge til rette for prosjektering av boliger for å få fart på tomtesalget. Ny Rådmann var positiv og vi satte straks igang arbeidet med å få lokale byggmestre til å fatte interesse for prosjektering av boliger på utvalgte tomter i Åfjord.

Lokal entrepenør prosjekterer boliger med suksess Noen ukers arbeid senere med kartlegging og kommunikasjon med lokale byggmestre og entrepenører fikk vi på plass en avtale med en Fosen-entrepenør som ønsket å teste ut Åfjord som marked. Selskapet valgte å prosjektere minihus og leiligheter på fordelt på ledige tomter og etter ca. 6 måneder ble første salg av bolig realisert.

Fra tomtepresentasjon til lokal millioninvestering Prosjektet på Nessahaugen, Åfjord er idag (okt, 2016) nesten fullsolgt med kun en ledig leilighet av totalt 9 boenheter. Åfjord kommune og Rådmannens beslutning om å presentere boligtomter på finn.no og senere prosjektering av boliger har sålangt resultert i en lokal investering på et tosifret antall millioner.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Pinterest Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page